Athilde Whyte

Athilde Whyte

Bovenmenselijke verwachtingen

Bovenmenselijke verwachtingen

Herken je dat? Ik heb bovenmenselijke verwachtingen van mezelf….. Afgelopen dagen lekker aan de wandel geweest en dit is mijn allerbelangrijkste inzicht. Ik mag geen fouten maken, ik moet alles altijd ineen keer goed doen. Ik moet perfect zijn, shocking inzicht en zo niet waar ik voor sta! Toch was dit een diep gewortelde overtuiging…. Het leverde zoveel op, ik hoef niet zichtbaar te zijn omdat ik dat heel eng vindt. Mensen gaan wat van je vinden en poeh dat kan best wel ‘hard aankomen’. Ook zit er een gebrek aan erkenning van de huidige situatie in waardoor er geen beweging kan ontstaan.

Pas als je ‘vrede’ vindt in je nu is groei mogelijk. Kijk en dat weet ik dus allemaal ‘zo goed’ en dan ontstaat de frustratie dat ik het dus niet ‘goed doe’ Want ik MOET het accepteren, hahaha! Geweldig wat een prachtig systeem is onze mind toch, een echte mindf*ck dus. En nu dan? Wat ga je hieraan doen? Weten is een ding maar hoe verander je dit? Allereerst is het bewustwording een toffe eerste stap.


Vervolgens heb ik de keus gemaakt dat ik dit echt niet wil en het ook onwaar vindt. Ik mag best fouten maken en ben prima zoals ik ben! Dagelijks afstemmen op deze nieuwe gewenste werkelijkheid is wat ik doe. Ik doe dat door te schrijven, elke ochtend. Daarnaast kijk ik gedurende de dag ff een paar keer terug of ik het niet stiekem lekker toch heb gedaan. Echt deze structuur heeft me vrijheid gegeven, het kost ff wat moeite om het te plannen. En nu is het in een paar tellen geregeld.


Vrijheid om een ‘nieuw verhaal’ over mezelf te gaan schrijven met bijbehorende verwachtingen!

Deel dit bericht

Manifesteren kun je leren

Meld je nu aan!

Selflove Challenge

Meld je nu aan!

Reset Yourself Challenge

Meld je nu aan!