Athilde Whyte

Athilde Whyte

De kracht van emoties gebruiken

Als dochter van een alcoholistische soms gedetineerde vader en een zwaar depressieve moeder moest ik als heel klein meisje al staande blijven. Niet alleen voor mijzelf, maar ook had ik de verantwoording voor mijn kleine broertje, mijn borderline suïcidale moeder en de te verzorgen dieren op mijn kleine nekje genomen. Misbruik zowel mentaal als fysiek waren schering en inslag. Gepest worden omdat we weer voorpagina nieuws waren door de acties van mijn vader, tekenden mijn jeugd en hebben mij gemaakt wie ik nu ben. Door weinig liefde te hebben ervaren in mijn jeugd is het achteraf niet verwonderlijk dat ik na 2 stukgelopen huwelijken, hard werken en please gedrag eindelijk thuis gekomen bij mijzelf. Eigen liefde onvoorwaardelijk en altijd!

Regelmatig geef ik een inkijkje in mijn leven en hoe ik mijn moeilijke jeugd tot krachtige motor heb getransformeerd voor mijn levensmissie. 

Deel 7.

Het is intussen wel duidelijk dat mijn jeugd er een met veel heftige emoties en gebeurtenissen is geweest. Dit heeft mij in alle facetten van wie ik ben gevormd. En daar ben ik heel blij mee en trots op. Trots op de vrouw die ik dankzij mijn leven ben geworden. “Maar Athilde hoe heb je dat omgevormd en waarom sta jij nog op de beentjes, als ik 10 andere mensen naast je zou zetten met een zelfde bord met gebeurtenissen en emoties gevuld dan sta jij overeind waar menigeen afgeknapt op de grond zou liggen“, zei een vriendin tegen me. Ja hoe dan? Hahaha goeie vraag. Allereerst denk ik dat ik behept ben met een enorme partij levenslust. Ik hou van het leven en behoor tot de 30% waarvan het glas altijd al halfvol is. Oftewel ik kan overal altijd iets moois en goeds inzien. Ook is het zo dat ik een groot incasseringsvermogen heb en echt geloof in dat we tot veel meer instaat zijn dan je in eerste instantie voor mogelijk houdt. Het leuke is dat ik dat ook altijd van mijn klanten en vrienden terug hoor. Ik help niet alleen met alles in het juiste perspectief plaatsen maar ik help vooral ook met het zien van nieuwe en andere mogelijkheden dan ze vooraf hadden bedacht. Dit is het stuk waar ik de spreekwoordelijke vleugels er weer op knoop bij ze, mijn favoriete deel! Wat mij ook altijd heeft geholpen is een rotsvast vertrouwen, het zeker weten dat alles altijd goed komt voor mij. Het kan nooit zo donker worden er komt altijd, maar dan ook altijd echt weer licht. Zekers ben ik wel eens depri maar mijn liefde voor het leven en dat vertrouwen hebben me altijd in de goede richting geduwd.  Ook heb ik als kind altijd al geroepen je hebt altijd een keus. En daarmee bedoel ik je hebt altijd een keus in waar je naar kijkt en hoe je ergens mee omgaat. What doesn’t kill you makes you stronger, en dat klopt echt. Dat heb ik een groot deel van mijn leven vanuit kracht en overlevingsdrang gedaan maar ook daar zit een zachte liefdevolle kant aan. En tegenwoordig ervaar ik meestal die zachte helende kant.

Uiteindelijk is mijn allerbelangrijkste levensles zelfliefde. Alles wat mijn ouders mij niet hebben kunnen geven, namelijk de veiligheid en liefde om op te groeien mocht ik mezelf geven. Onvoorwaardelijk van mezelf leren houden dat is waarom ik meestal barst van de levenslust . Want het is zo’n ontzettend leuke en fijne weg. En het is zoals ik denk dat liefde echt bedoelt is. Hier komt natuurlijk mijn roeping als coach/trainer ook vandaan, elk mens zou onvoorwaardelijk van zichzelf moeten houden en zijn maximale potentieel leven. Dat maakt de wereld en je directe omgeving een stuk mooier. Helaas leren we al vanaf dat we klein zijn dat je aanpassen aan je omgeving wordt beloond, ipv leren dat naar je hart luisteren en jezelf altijd op 1 zetten de echte bedoeling van het leven is. Want als je echt 100% van jezelf houdt heb je zoveel meer liefde te geven! Ook heb ik ontdekt tijdens mijn reis dat alles in onze natuur aanwezig is, de natuurwetten zijn geweldig en zolang we deze maar begrijpen en er gebruik van maken verloopt alles een stuk moeitelozer! 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Manifesteren kun je leren

Meld je nu aan!

Selflove Challenge

Meld je nu aan!

Reset Yourself Challenge

Meld je nu aan!