Athilde Whyte

Athilde Whyte

Deel 5. Een kwade dronk…

Als dochter van een alcoholistische soms gedetineerde vader en een zwaar depressieve moeder moest ik als heel klein meisje al staande blijven. Niet alleen voor mijzelf, maar ook had ik de verantwoording voor mijn kleine broertje, mijn borderline suïcidale moeder en de te verzorgen dieren op mijn kleine nekje genomen. Misbruik zowel mentaal als fysiek waren schering en inslag. Gepest worden omdat we weer voorpagina nieuws waren door de acties van mijn vader, tekenden mijn jeugd en hebben mij gemaakt wie ik nu ben. Door weinig liefde te hebben ervaren in mijn jeugd is het achteraf niet verwonderlijk dat ik na 2 stukgelopen huwelijken, hard werken en please gedrag eindelijk thuis gekomen bij mijzelf. Eigen liefde onvoorwaardelijk en altijd!

Regelmatig geef ik een inkijkje in mijn leven en hoe ik mijn moeilijke jeugd tot krachtige motor heb getransformeerd voor mijn levensmissie. 

Deel 5.

een kwade dronk en de volgende ochtend…

Het was nog een chaos in de woonkamer, kapotte gemaakte spullen, planten met gebroken potten en de TV stond op het testbeeld. Papa zit huilend en half aangekleed op de bank. Ik kom naast hem zitten en sla mijn armpjes om hem heen. Hij snikt het uit: Ik heb zo’n spijt, ik heb zo’n spijt, ik heb het helemaal verkeerd gedaan, zij is nu zo boos en ik heb jullie ook pijn gedaan, sorry sorry sorry…’ Zo gaat dat nog even door. Ik troost mijn beste 5 jarige beentje voor. “Geeft niks papa, komt allemaal wel goed, ik praat wel met haar. Ze snapt het wel net als ik, ik hou van je en begrijp het.” Mijn lijfje schudt ook van het huilen, ik kruip nog even op zijn schoot voor een knuffel en ga dan maar opruimen. Kijken hoe het is afgelopen met mijn moeder en mijn broertje. Gelukkig hoefden we deze keer niet naar het ziekenhuis om hechten. 

Ik herinner me ook nog een keer dat hij ’s nachts thuis kwam en heel hard schreeuwde en richting mij en moeder wilde lopen. Onze Duitse Dog die goed op ons paste, vloog hem aan… Één bloedbad, ambulance en twee armen en benen volhechtingen. Hij mocht niet aan ons komen als hij zo dronken was. Later toen mijn broertje geboren was, ging de hond op overloop liggen en kon hij alleen maar op de bank slapen. Later zorgde ik dat de hofdop gesloten was als ik wist dat hij dronken thuis kon komen. 

Tsja ik ben aan het denken wat heeft me dit gebracht. Ik weet het niet zo goed. Behalve dan dat ik als tactiek in mijn leven altijd aanval is de beste verdediging heb en niemand maar dan ook niemand het ooit in zijn hoofd gaat halen om mij fysiek te bedreigen;-) Oh ja en ik kon al troosten toen ik 5 was en dat talent heb ik nog steeds;-). Ik overzie in stresssituaties alles en kan de leiding nemen indien nodig, ik weet altijd wat te doen en waar de prioriteiten liggen. Kortom ik zie, ik overzie en komt tot actie. Al vaak van pas gekomen tijdens ongevallen waarbij ik eerste hulp verleende. Er zijn vast nog meer talenten die ik hierdoor heb ontwikkeld maar het net als tandenpoetsen voor ik ben me er niet bewust van!

Op 19 april is mijn Dream Big Go Mad event, speciaal voor mensen die net als ik graag alles uit hun leven willen halen. Die graag naar zichzelf willen kijken en waar ik nog een stap kan zetten. Door mijn verlangens en dromen belangrijk te vinden en ervoor te willen gaan ben ik waar ik nu sta! Daarom is je Dromen en verlangens serieus nemen en belangrijk maken zo’n cruciale stap ik ELK persoonlijk ontwikkeltraject. Wil jij je Dromen ontketenen? Laat mij je inspiratiebron zijn op 19 april, ik zie je graag!

Liefs Athilde

#DreamBigGoMAd #resetyourself #empowerment 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Manifesteren kun je leren

Meld je nu aan!

Selflove Challenge

Meld je nu aan!

Reset Yourself Challenge

Meld je nu aan!