Athilde Whyte

Athilde Whyte

“Eigen waarde”

[et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”off” specialty=”on” template_type=””][et_pb_column type=”3_4″ specialty_columns=”3″][et_pb_row_inner admin_label=”Rij”][et_pb_column_inner type=”4_4″ saved_specialty_column_type=”3_4″][et_pb_text]

Hoeveel ben jij eigenlijk waard?

Eigenlijk moet ik vragen hoeveel vind jij jezelf waard?

Ook afgelopen week kwam ik het weer tegen. Eerst dacht ik dat het allemaal valse bescheidenheid was, maar langzaam maar zeker kom ik erachter dat het heel erg over je ‘eigen waarde’ gaat. De klant die vorige week sprak, een succesvolle onderneemster al ruim 10 jaar in het vak, heeft haar waarde niet scherp. Ze verdiend te weinig, werkt veel te hard, veel harder dan gezond voor haar is. Ook doet ze slechts deels wat ze echt gaaf vind. Vele talenten laat ze onbenut omdat ze een modus heeft gevonden waarin ze het wel goed vindt. De prijs die ze vraagt is te laag voor dat wat ze levert. Ze is zich slechts ten dele bewust van wat ze levert. Ze weet wel wat ze heel leuk vind. Als ze daar over vertelt verandert alles aan haar, ze gaat stralen haar ogen lichten op en bam ze groeit figuurlijk wel 5 cm.

Waarom worstelen wij toch zo met onze ‘eigen waarde’? Vind het zo jammer en mijn handen jeuken om hiermee aan de slag te gaan. Veel van onze ‘eigen waarde’ doen wij op in onze jeugd en de omgeving waar we op groeien. Als je als kind regelmatig hebt gehoord; doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Of zoals op school wordt geleerd pas je maar aan aan de norm die hier geldt. Dit zijn overtuigingen die je onbewust vaak met je mee draagt maar elke dag bepalend zijn voor je geluk en je ‘eigen waarde’.

Zelf weet ik heel goed wat ik waard ben tegenwoordig. Ik ben een expert in het coachen van vrouwen/mensen, door mij als spiegel te gebruiken kan je ver boven jezelf uitstijgen. Ik laat je vliegen en help je zichtbaar te worden en je eigen waarde te gaan waarderen. Maar vooral je eigen waarde te gaan gebruiken. Daarnaast ben ik een uitstekende moeder en een dankbaar mens, die graag anderen helpt!

Is dat dan nu arrogant of narcistisch? Die hoorde ook al afgelopen week. Als je teveel complimenten geeft worden kinderen narcistisch. Heeft zelfs een heel artikel over in de krant gestaan over dit onderwerp. Tjonge jonge, prijs je kinderen de hemel in, alle waarde die je ze als ouder kan geven moet je doen. Dan hoeven zij minder te worstelen met hun ‘eigen waarde’. Immers jij hebt ze geleerd te stralen en alle plek in te nemen die zij nodig hebben. Arrogant tja dat is een mening, die veel zegt over de ander en is dat ook waar? Wil je altijd blijven passen het het keurslijf van je omgeving? Of wil jij je ‘eigen waarde’ neer zetten en optimaal inzetten? Als je een omgeving hebt waarin men je arrogant vindt, kijk dan eens bij je binnen of jij dat stiekem niet eigenlijk zelf ook wel een beetje vindt. Maak keuzes en kies voor je ‘eigen waarde’. Dit voelt in het begin als spannend en onwennig maar oh wat is dat fijn. Het is een bevrijding om in je ‘eigen waarde’ te stappen en al je talenten te zien en te gaan gebruiken!

Wees of wordt je bewust van je ‘eigen waarde’ en leef daar ook naar, het leven heeft zoveel meer in petto voor je als je die energie gaat gebruiken!

Als je doet wat je deed, krijg je wat kreeg is mijn levensmotto!

Denk je nu bij jezelf tja dit wil wel, maar hoe dan? Mijn hypotheek moet betaald, ben te druk, moet alle ballen in de lucht houden enz. enz. Allerlei redenen waarom je niet eens naar je ‘eigen waarde’ wilt kijken. Maar zeg jij; Ik wil wel eens weten wat ik eigenlijk waarde ben? Laat mij je hierbij helpen, neem contact op en we plannen vrijblijvend een afspraak om het over jouw ‘eigen waarde’ te gaan hebben.

[/et_pb_text][/et_pb_column_inner][/et_pb_row_inner][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_signup provider=”mailchimp” mailchimp_list=”thilsflow|6498a829bd” aweber_list=”|none” use_background_color=”on” background_color=”#ab7bca” background_layout=”dark” text_orientation=”center” use_focus_border_color=”off” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_icon_placement=”right” button_letter_spacing_hover=”0″ title=” Flow inspiratie” button_text=”Ontvang je inspiratie” custom_css_main_element=”box-shadow: 0px 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.3);||text-shadow: 0px 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.3);||border-radius: 12px;” _builder_version=”3.0.75″ focus_border_color=”#ffffff” custom_padding=”||25px|” custom_padding_last_edited=”on|phone” custom_margin_last_edited=”on|desktop”] Altijd de laatste Flow spirit in je inbox? Meld je dan nu aan en mis niets. [/et_pb_signup][/et_pb_column][/et_pb_section]

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Manifesteren kun je leren

Meld je nu aan!

Selflove Challenge

Meld je nu aan!

Reset Yourself Challenge

Meld je nu aan!