eye-3339668__480
Athilde Whyte

Athilde Whyte

Excuses, vluchten en valse bescheidenheid

Vluchten, excuses verzinnen, verschuilen achter valse bescheidenheid. Jarenlang is dit wat ik deed. Het was zo’n ‘gewoon patroon’ dat ik het niet eens doorhad.

Eerst in mijn loopbaan, als ik een goed project had getrokken en het was afgerond. Dan verschuilde ik me achter anderen, smoezen of werd er soms letterlijk ziek van. Ik durfde me mezelf niet te laten zien, ik kon niet hardop zeggen dat ik iets goed heb neergezet. Zelf noemde ik het bescheidenheid. Zelfs volgens de zeergerenommeerde test MBTI was er voor mijn gedrag een plausibele verklaring namelijk ik ben een katalysator die het fijn vind om anderen op de voorgrond te zetten. Nou geweldig dus! Ik gebruikte deze ‘eigenschap’ ook in mijn sollicitaties en trots dat ik was. Of eigenlijk bang…

Bang om mezelf te zijn, bang om mezelf te laten zien en te vertellen wat ik er nu echt van dacht. Bang dat ik door de mand zou vallen en dat iedereen er achter zou komen dat ik toch niets kon. Het imposter syndroom, nou gewoon bang dus. Bang voor mijn eigen succes, stel je voor dat je zegt dat je iets goed kunt en later blijkt dat je faalt.

“Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”, ik hoor het mijn omgeving nog zo zeggen toen ik een kleine meid was. En gek doen kon ik, lekker maf, iedereen laten lachen. Echt optreden, geweldig theatershows, vooral typetjes neerzetten, mijn lust en mijn leven!

Heb me de afgelopen jaren enorm verdiept in mezelf, ik leef steeds meer in bewustzijn van wat er zich allemaal afspeelt in mij. En dat is zo vet gaaf! Ik heb een veel leuker en ‘eenvoudiger’ leven gecreëerd voor mezelf. Ik wandel alleen nog maar naar mijn hart toe, doe geen consessies meer die niet goed voor mij zijn. Ik neem mijn ruimte en ik ben een nog betere mentor voor mijn klanten. Ik ben de spiegel waarin mijn klanten alles van zichzelf weerspiegelt krijgen. Ik stel de vragen die niemand anders stelt omdat niemand anders ze ECHT ziet. Mijn allergrootste talent is namelijk mensen ECHT ZIEN. ECHT zien in alles wat er is…..

Wil jij ook eens ECHT GEZIEN worden, neem dan contact op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Alleen voor echte daredevills die NU eindelijk die vrijheid, ruimte en liefde willen omarmen. Die NU klaar zijn met dat geklooi op ‘acceptabel wel vol te houden level”, die NU echt alles uit hun leven willen halen en er deze keer echt voor willen gaan. Je hebt al van alles gedaan maar nooit kwam je echt tot de kern van de zaak, altijd ‘lafjes’ eromheen gedraaid en je denkt klaar nu!

Liefs Athilde

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Manifesteren kun je leren

Meld je nu aan!

Selflove Challenge

Meld je nu aan!

Reset Yourself Challenge

Meld je nu aan!