Athilde Whyte

Athilde Whyte

Focus aanbrengen

[et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”off” specialty=”on” template_type=””][et_pb_column type=”3_4″ specialty_columns=”3″][et_pb_row_inner admin_label=”Rij”][et_pb_column_inner type=”4_4″ saved_specialty_column_type=”3_4″][et_pb_text]

Focus aanbrengen;

Vanmorgen sprak ik met een klant en zij vertelde heel enthousiast over haar business als vakfotograaf. Ze is al een aantal jaren aan de slag als succesvolle zelfstandige ondernemer en gaf aan soms moeite te hebben het hoofd financieel boven water te houden en ze heeft permanent tijd gebrek. Het was onze eerste kennismaking en ik heb haar gevraagd wat ze allemaal deed. Er volgde een complete opsomming van alle zaken die ze oppakte, het maken van een specials, fotograferen van evenementen, gezinnen, portretten, bedrijfsreportages  enz. Veel tijd investeren in samenwerkingen met mogelijke partners die mogelijk wat kunnen opleveren. Toen ik haar vroeg wat ze het liefste deed ging ze er even echt voor zitten en kwam er een prachtig en ontroerend verhaal, ze maakt het liefst portretten op een heel bijzondere manier, haar manier. Ze komt alleen chronisch tijd tekort en kan niet investeren in de ontwikkeling die ze graag wil om hiervoor te gaan. Herkenbaar voor je? Voor mij zeker wel, ik was altijd zo druk als een potje met pieren en niets dat ik deed ging echt super goed of vanzelf. Het is nu eenmaal zo dat alles wat je aandacht geeft groeit dus als je vijf dingen een beetje aandacht geeft en half doet, weet je wat je kunt verwachten 😉 namelijk niets dat echt floreert. De tips die ik haar heb gegeven zijn als volgt;

Tip 1;

Wil je succesvol zijn en doelen halen dan is het behulpzaam om focus aan te brengen. Je brengt focus aan door te kiezen voor 1 enkel plan of doel tegelijk en niet in de breedte te blijven bewegen. Je kunt niet iedereen tevreden houden. Kortom ga je bij je zelf te rade wat je echte passie/specialiteit is en kies daarvoor. In het geval van de fototgraaf, kies voor de speciale portretten omdat je daar echt gelukkig van wordt. Laat niet morgen al het andere vallen maar blijf bij je doel en richt je aandacht daar op.

Tip 2;

Vraag je bij alles wat je doet en onderneemt af of en in hoeverre het bijdraagt aan je doel. Echt kiezen  vraagt moed en voor je het weet doe je weer van alles een beetje omdat voor je echte doel uit je comfort zone moet komen. Zo houd je focus op je doelen.

In het geval van de fotograaf kies voor je speciale portretten en investeer alleen nog tijd in nieuwe projecten die daar een bijdrage aan leveren.

Tip 3;

Neem de tijd en wees aardig voor jezelf. Helaas was ik altijd geneigd om grote doelen te stellen en werd ik altijd nijdig als het dan weer niet lukte. De oorzaak zat in 2 dingen allereerst wilde ik altijd te snel, ik heb iets bedacht en het moest altijd direct. Daarnaast ik stelde te grote doelen die achteraf bezien feitelijk bij voorbaat al kansloos waren. Dit was een patroon. Dus kies een doel dat te realiseren is in een reële termijn. De fotograaf gaat in dit geval niet morgen al haar andere opdrachten laten vallen, maar  is extreem kritisch in welke opdracht ze wel en niet aanneemt. En als ze af en toe de keuze maakt om voor financiële zekerheid te kiezen dan is ze daar trots op omdat het een weloverwogen keus is.

Tip 4;

Vraag hulp bij het vaststellen van je doel en je focus. Wie ben je en wat wil je nou eigenlijk echt. Wij mensen zijn heel bekwaam in het rond dwalen in onze comfortzone. Of we zijn zo verschrikkelijk kritisch op ons zelf dat we niets anders durven te doen en ondernemen ook dan kom je niet verder. Of we gaan van het ene project naar het ander omdat we niet een laagje dieper bij ons zelf te rade kunnen gaan.  Dus vraag hulp bij het maken van je plannen en het stellen van je doelen door iemand die kritisch doorvraagt. Vooral dan krijg je realistische plannen en doelen.

[/et_pb_text][/et_pb_column_inner][/et_pb_row_inner][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_signup provider=”mailchimp” mailchimp_list=”thilsflow|6498a829bd” aweber_list=”|none” use_background_color=”on” background_color=”#ab7bca” background_layout=”dark” text_orientation=”center” use_focus_border_color=”off” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_icon_placement=”right” button_letter_spacing_hover=”0″ title=” Flow inspiratie” button_text=”Ontvang je inspiratie” custom_css_main_element=”box-shadow: 0px 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.3);||text-shadow: 0px 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.3);||border-radius: 12px;” _builder_version=”3.0.75″ focus_border_color=”#ffffff” custom_padding=”||25px|” custom_padding_last_edited=”on|phone” custom_margin_last_edited=”on|desktop”] Altijd de laatste Flow spirit in je inbox? Meld je dan nu aan en mis niets. [/et_pb_signup][/et_pb_column][/et_pb_section]

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Manifesteren kun je leren

Meld je nu aan!

Selflove Challenge

Meld je nu aan!

Reset Yourself Challenge

Meld je nu aan!