Athilde Whyte

Athilde Whyte

Volwassen ‘kind van’ alcoholistische ouder of psychisch ziek ouder?

Is dit herkenbaar?

verantwoordelijkheidsgevoel, soms bij het overdrevene af?
veilig versus onveiligheids issues?
vooral bezorgd om anderen?
moeite om dingen af te maken, de puntjes op de i te zetten?
heel streng oordeel over jezelf?
je anders dan anderen voelen?
schuldgevoel als je voor jezelf kiest?
bevestiging zoeken?
loyaal, zo loyaal dat je soms moe van jezelf wordt?
moeite om lol te hebben, plezier te ervaren?
zorgen voor ‘anderen’ ?
al jong de rol van ‘volwassene’ aangenomen?
minder succesvolle relaties doordat jij in de ‘reddingsstand’ staat?

Tsja dan hebben we veel gemeen, ik ben ‘kind van’ een alcoholistische vader.En weet dat kinderen van ouders met psychiatrische problematiek veel overeenkomsten vertonen met bovenstaande ‘dingetjes’…. best lastig geen of weinig basis☺️….

Een van de uitkomsten is dat ik loyaal ben , veel verantwoordelijkheidsgevoel heb, sterke intuïtie heb en gedreven ben en met mijn empathische vermogens enorm goed kan luisteren tussen alle regels door!

Mijn leven lang liep ik tegen veel van bovenstaande dingen/vinkjes aan. Therapien, cursussen, opleidingen en diverse ziekteperiodes enz enz gehad. Relaties die niet zijn geslaagd en het gevoel van onmacht omdat je wilt maar echt niet weet hoe wel. Niet omdat ik zielig was of de dingen niet aan kon, maar omdat ik weiger het pad te blijven lopen dat niet voelt als mijn pad! Je hebt altijd een keuze, dat wist ik al toen ik super klein was. Daar heb ik altijd naar geleefd en ik ben daar zo ‘rijk’ door❤️. Echt luv myself about that! Toch is het een ‘rijk’ leven met veel ups en ook veel downs, het sensitieve is gaaf en soms zo’n handicap omdat ‘wij’ als geen ander weten wat de ander voelt. Soms is het bijna manipulatief en hell yess wat heb ik me laten manipuleren. Niet omdat ik het wilde nee omdat ik toen geen andere keus had, of keus zag… en dan stap je in de ‘zorgrol’ want wij zijn kei sterke en goede dragers van alles

Iedereen loopt zijn pad in zijn of haar tempo… Toch zou ik willen dat ik al veel eerder tegen een coach was aangelopen die mij minder op mijn bek had laten gaan en mij liefdevol een spiegel had voorgehouden, want als we iets gemeen hebben dan is het wel het vermogen om alle tips te absorberen als een spons! Wil jij in 2018 veel van bovenstaande vinkjes achter je laten en jouw ‘eigen pad’ gaan lopen?

Ik leer je graag highlites vanuit mijn levenslessen zodat jij ook deze shortcut op deze onderwerpen kan nemen. En ja je blijft altijd ‘kind van’ en toch is het gaaf om zelf achter het stuur van je leven te zitten. Ook zonder basis een liefdevol en succesvol leven❤️

Neem contact op om de mogelijkheden vanaf januari te bespreken zodat jij ook van 2018 jouw beste jaar ever kan maken.

liefs Athilde

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Manifesteren kun je leren

Meld je nu aan!

Selflove Challenge

Meld je nu aan!

Reset Yourself Challenge

Meld je nu aan!